En toen was de zomer ineens afgelopen. Met pijn in je hart en een lichte weerstand in je onderbuik moet je ‘s morgens weer vroeg op om alle uitdagingen aan te gaan die het nieuwe schooljaar voor je klaar heeft staan. Hier zijn een paar tracks om het vakantiegevoel toch nog een beetje vast te houden. Wil je meer inspiratie? Check dan snel ons Back to School-kanaal!

Het kan niet zo zijn dat de storm van het alledaagse je zen-mindset aantast. Daar mag je best tegen rebelleren. Wat is een betere manier van opstand dan rock-‘n-roll en jammen op je gitaar? Geen natuurlijk. Hier is wat inspiratie om op los te gaan als je terugkomt van school.

Alice Cooper – School’s Out

Als het je allemaal teveel wordt dan mag je na schooltijd best even stoom afblazen. Je ouders vinden het vast wel oké wanneer je meespeelt met Alice Cooper en keihard “School’s out for summer! School’s out forever!”, schreeuwt.

Het nummer is niet heel lastig. De akkoordenprogressie staat vol met basisakkoorden als E, Em, C, D en A. Wat barré-akkoorden betreft moet je vooral moed tonen en zeker niet angstig zijn. Check hiervoor deze blogpost over barré-akkoorden. Met andere woorden: pak je gitaar en jam mee met School’s Out van Alice Cooper.

YK Osiris – Worth It

Heb je een vakantieliefde achtergelaten op de camping in Zuid-Frankrijk? Hoeveel is die liefde je waard? Vast wel genoeg om er een liedje voor in te studeren. Je weet maar nooit hoe je vlam reageert als je een opname maakt en verstuurt met Snapchat.

Geen beter nummer hiervoor dan die van YK Osiris, want de vraag is natuurlijk: hoeveel heb je voor elkaar over na de zomervakantie? Er is maar één manier om daarachter te komen. Pak je gitaar, bereid je voor op een helse akkoordenprogressie en begin met het spelen van Worth It van YK Osiris.

Post Malone – Wow

Wil je de oefenruimte binnenlopen en je bandmaten laten gapen van verbazing over je nieuwe skills? Natuurlijk wil je dat! Even laten zien dat je deze zomer een ultieme transformatie bent doorgegaan. Niet alleen in uiterlijk door je gruwelijke strand-tan, maar ook in je jam.

Voor het echte wow-effect pak je een nummer dat niet moeilijk is, wel hip en bovenal niet per se geassocieerd wordt met gitaarspelen. Als je het niet erg vindt om een paar dagen goed op je ritme en vocals te oefenen dan is dit de track die je wilt. Pak je gitaar en jam op Wow van Post Malone. Tip: plaats de capo-functie op de tweede fret.

Charli XCX – Break the Rules

Als je een van de grootste bazen van de wereld moet geloven is het belangrijk om in jezelf te geloven, maar bijna net zo belangrijk om de regels af en toe te breken. Arnold Schwarzenegger weet vast wel waar hij het over heeft. Wanneer je zo’n beetje alles in je leven hebt gedaan waar je je zinnen op hebt gezet, dan doe je het goed.

Nu zeggen we niet dat je de regels moet breken en niet meer naar school moet gaan. Ben je gek! Nee, we raden je aan de regels te breken door deze track keihard te spelen op de eerste de beste bonte avond waar iedereen veel te serieus zijn best doet. Als je de capo-functie op de derde fret zet maak je het jezelf makkelijker. Tijd om los te gaan op Break the Rules van Charli XCX. Geef het je eigen draai en laat zien wie de rockstar is. Happy jamming!

Similar Posts: