Wat zijn gemakkelijke piano liedjes? Wat dacht je van songs waarbij je slechts twee akkoorden nodig hebt? Deze zijn super gemakkelijk te leren, ongeacht je niveau. Een beginner kan zich alleen richten op de akkoorden, terwijl een pro-speler kan kiezen om lekker te jammen op dezelfde twee drieklanken. Hebben we je aandacht? Super!  

Als iemand je vertelde dat je tophit tracks kan spelen met slechts twee akkoorden, wat zou je dan zeggen? “Te goed om waar te zijn!” Ja, dat dachten we al. Maar de waarheid is dat het wel waar is! Ja echt…  Soms wil je gewoon achter de toetsen gaan zitten, je uke pakken, of gewoon op je gitaar jammen zonder te veel te hoeven nadenken. Daarom hebben we vijf super coole nummers die zo makkelijk te spelen zijn dat je ze gewoon niet kunt weerstaan. Geniet ervan!

Blurred Lines – Robin Thicke ft. T.I., Pharrell 

Makkelijker dan dit wordt het niet. Twee basisakkoorden is alles wat je nodig hebt om Blurred Lines van Robin Thicke te spelen. Akkoorden die je waarschijnlijk uit je hoofd kent, ja zelfs als beginner. Wat dacht je van het G-akkoord en het D-akkoord. Ja, dit zijn waarschijnlijk de eerste drieklanken die je naast de C hebt geleerd toen je piano ging spelen. Het nummer is vrij basaal en geeft je de vrijheid om te improviseren als je dat wilt. Hoe zit het met het uitzoeken van de baslijn? Ga gewoon lekker los en probeer het uit te vogelen.

‘Eleanor Rigby’  – The Beatles

Als je er cool en geraffineerd uit wilt zien, speel dan gewoon een Beatles-nummer voor je publiek. De meeste klassieke tracks hebben dat vintage geluid en die harmonieën waar mensen van houden. Het goede nieuws is dat je het met slechts twee akkoorden kunt redden. Eleanor Rigby van de Beatles van het Yellow Submarine album is je go to track als het gaat om eenvoud en nuance. Alles draait om het Em-akkoord, en het C-akkoord.

Ook hier weer twee zeer elementaire triades die je waarschijnlijk al kent. Als je virtuoos wilt doen op dit nummer kun je natuurlijk proberen te improviseren met septiemakkoorden, maar als beginner hoef je alleen maar op de knop “Simplify Chords” te klikken en geniet je van het spelen van deze twee basisakkoorden.   

Tulsa Time – Eric Clapton

Rock-‘n-roll is awesome! Ja, inderdaad. Als je wilt weten hoe je rock-‘n-roll moet spelen, kijk dan eens naar ons School of Rock-artikel. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Want weet je wat? Als Eric Clapton het kan, dan kan jij het ook! Vooral als het gaat om de “Tulsa Time” akkoorden. Yup, weer zijn er maar twee akkoorden die dit nummer dragen, het D-akkoord, en het G-akkoord. Voor al jullie pro-spelers: probeer te experimenteren en te improviseren op deze twee akkoorden. Als je net begint, blijf dan bij de twee basis drieklanken. 

Copperhead Road – Steve Earl

Deze is voor alle outlaws die er zijn. Wil je badass klinken? Natuurlijk. En het enige wat nodig is, is het G-akkoord en het D-akkoord. “Copperhead Road’ van Steve Earl heeft die country en western twang vermengd met wat goede oude rock. Samen zorgt deze sound ervoor dat je de warme wind in je gezicht voelt en het zand tussen je tanden hoort knarsen. 

Check de eerste rij van je publiek – of kijk naar jezelf in de spiegel – en geef ze de beste snake eyes die je hebt terwijl je “Copperhead Roooahoood” zingt! Als je een meer ervaren speler bent, probeer dan de akkoordprogressie op te krikken door de akkoorden in individuele noten op te breken en ze te tokkelen.

Everyday People – Sly and the Family Stone

Elk feestje heeft die funky deuntjes en akkoorden nodig. “Everyday People” van Sly and the Family Stone is de track die je zoekt als je het publiek wilt opwarmen. Zijn we niet allemaal gewoon maar mensen? Yup, en we willen vermaakt worden! Ook hiervoor heb je…. kun je het raden? Inderdaad, twee akkoorden nodig. 

Probeer het Ab-akkoord en het G-akkoord op je toetsen of fretbord uit. De eerste kan uitdagend zijn op gitaar en ukelele als je een beginner bent, maar wees niet bang. Het zijn maar twee akkoorden, het gaat je sowieso lukken. Hey… Beter ga je lekker funken. Happy jamming!

Similar Posts: