Hij kwam voorbij in films als Hook en Jurassic World, schreef musicals voor Broadway, inspireerde met zijn muziek hele generaties van avonturiers en toert deze maand weer rond in Europa en de VS. Ja? Ja! Trek je Hawaii-shirt maar uit de kast, shake een margarita en bereid je voor op Jimmy Buffett’s nieuwe plaat Life on the Flip Side — bekijk het Jimmy Buffett-kanaal om de klassiekers te leren. 

Wie had ooit gedacht dat een tripje tussen Austin, Texas en Key West, Florida niet alleen een wereldberoemd nummer zou voortbrengen, maar een hele franchise aan verschillende ondernemingen, zoals een platenlabel, boeken, een restaurantketen en een bejaardenhuis. Jimmy Buffet zeker niet.

Jimmy Buffett 

Hij leeft de American Dream en zoals het hoort heeft deze vrolijke ondernemer daar hard voor moeten werken. Jimmy Buffett start zijn muziekcarrière eind jaren zestig in de countryhoofdstad van de wereld: Nashville, Tennessee. Hij stort zich vol overgave in dat genre met zijn debuutalbum Down To Earth.

Het is een periode van soul searching waarin hij meerdere aspecten van zijn latere karakteristieke personage ontwikkelt. Zijn charismatische manier van communiceren met het publiek, grappen maken en kunnen inspelen op verschillende situaties, zijn te herleiden naar de tijd na de opnames van Down to Earth, waarin hij als straatmuzikant door het leven gaat. 

Margaritaville

Na een avontuurlijke reis tussen Texas en Florida belandt Jimmy in Key West — een eiland dat verbonden is met het vasteland via een snelweg. Terwijl hij naar de toeristen kijkt en van de zon geniet nipt de jonge artiest aan een — voor hem — nieuw drankje: de margarita. Jimmy is gelijk verknocht en de cocktail wordt vanaf dat moment een terugkerend thema in zijn nummers en ondernemingen, zoals het strandverblijf Margaritaville.

Florida staat bekend om het lekkere weer, het kristalheldere water en de avontuurlijke sfeer. Dit inspireert de jonge muzikant. Hij kan zich helemaal vinden in deze ontspannen wereld. Langzaam maar zeker vindt Buffett zijn eigen genre uit: gulf and western. Hierin combineert hij zijn liefde voor country met tropische thema’s in zijn teksten. Dit hoor je ook zeker terug op Life on the Flip Side.

Jimmy Buffett-kanaal

“Maar hoe word ik een parrothead en kan ik volwaardig margarita’s drinken en meezingen met ‘Down at the Lah de Dah?!’” Geen zorgen, we gaan het geheim stap voor stap uit de doeken doen. Voordat je aan het stappenplan begint is het handig om je gitaar te stemmen, een account aan te maken op Chordify, de benodigdheden voor een margarita in huis te halen en een Hawaiiaanse lei te knutselen. 

Als je dat voorwerk gedaan hebt, volg dan deze handleiding voor het verkrijgen het ultieme Jimmy Buffet-gevoel:

  1. Trek je Hawaiishirt aan.
  2. Pak je gitaar. 
  3. Schenk voor jezelf en minstens één persoon uit het publiek een margarita in.
  4. Open het Chordify Jimmy Buffett-kanaal waarin alle favoriete songs van Jimmy staan.
  5. Begin mee te spelen. 
  6. Speel mee met zoveel mogelijk nummers.
  7. Drink nog een margarita.
  8. Geniet van het applaus van het publiek — of in je hoofd.
  9. Gooi je Hawaiiaanse lei door de kamer.  
  10. Voel je het al? Ja hè! Happy jamming!

Similar Posts: