Vrijdag 21 juni is het zover, we vieren het internationale festival Make Music Day. Wat ga jij samen met je vrienden, buren, klasgenoten of complete vreemden op straat spelen? Hieronder hebben we wat suggesties uit ons speciale Make Music Day channel.

De organisatie heeft ter inspiratie een songboek uitgebracht en wij, hier bij Chordify, hebben een speciaal channel gemaakt voor het festival. Check hieronder een aantal nummers die zowel in het boek als in het Make Music Day channel te vinden zijn. 

Woodstock – Crosby, Stills, Nash and Young

Het thema van Make Music Day is dit jaar Woodstock, daar past de track van Crosby, Stills, Nash and Young perfect bij. Bovendien is het een ontzettend basic nummer dat voor zowel beginner als gevorderde een leuke jam oplevert. Check hier hoe je mee kunt spelen met Woodstock.

I’m Going Home – Ten Years After

Wil je wat meer uitdaging dan de Am, D, C en G van het nummer hierboven? Dan is I’m Going Home van Ten Years After wel wat voor je Make Music Day-jam. In deze track staan wat meer akkoorden voor de gevorderde beginner. Ben je een pro? Probeer dan de soloriff uit te vogelen. Wat je ook doet, pak vooral snel je instrument en begin het nummer hier te oefenen.

Blue Moon – Sha Na Na

Als je ergens tussen een beginner en gevorderde gitarist inzit dan is dit een mooie track voor je. Blue Moon van Sha Na Na gaat alle basisakkoorden bij langs. Hoewel de akkoordenprogressie op het eerste gezicht heel simpel lijkt, is het tempo waarop je van vingerzetting moet wisselen moordend. Probeer het zelf uit en speel mee met Blue Moon van Sha Na Na.

I Can See Clearly Now – Johnny Nash

We sluiten af met een echte evergreen die je altijd kunt inzetten ongeacht het gezelschap. Iedereen vindt het geweldig om heel hard “I can see clearly now the rain is gone!” uit volle borst mee te zingen. Ontneem je publiek dat gevoel niet; pak nu je instrument en begin met het oefenen van Johnny Nash’ I Can See Clearly Now voor vrijdag. Happy jamming!

Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Je ziet het op makemusicday.org.

Similar Posts: