Welk nummer werd er in 2019 wereldwijd het meest meegespeeld? Wie stoot de play-along-koning van 2018 – Ed Sheeran – van de troon? Misschien is de meest gejamde hit van 2019 wel in handen van een koningin of een koningspaar! Met trots presenteren wij de tien songs die het afgelopen jaar het meest geoefend zijn. Alles wat je wilt weten lees je in dit artikel over de Top 10 Meespeelnummers 2019.

Maar wat voor jaar was 2019 eigenlijk? We doken de Chordify-archieven in en ontdekten dat het Chordify-algoritme afgelopen jaar het 15 miljoenste liedje heeft gechordifyd en dat de 200 miljoenste unieke bezoeker haar weg naar het muziekplatform heeft gevonden. Na het doorploegen van deze enorme bergen big data kwamen de tien populairste meespeelliedjes bovendrijven. Spoiler-alert: het zijn stuk voor stuk prachtige liedjes! 

De Top 10 Meespeelnummers 2019 is gebaseerd op het totaal aantal jams en meespeeltijd wereldwijd. Welk liedje heb jij het afgelopen jaar het meest geoefend? Wie weet zit jouw favoriete meespeelnummer er ook bij. Ok, we houden je niet langer in spanning. Van onder naar boven … 

10 Creedence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain

Op nummer 10 vinden we de Amerikaanse band Creedence Clearwater Revival met hun hitsingle Have You Ever Seen the Rain uit 1971. Dit prachtige recht voor z’n raap-nummer heeft een makkelijk akkoordenschema, waardoor het heel geschikt is voor beginnende gitaristen die niet terugdeinzen voor een stevig geluid. 

Hier vind je de akkoorden van Creedence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain

9  Somewhere over the Rainbow – Israel “IZ” Kamakawiwoʻole

Hoera! Een ukelele-liedje in de Top 2019. En wat voor één! Op nummer 9 vinden we niemand minder dan de Grote Vriendelijke Reus uit Hawaii: Israel Kamakawiwoʻole. Wereldberoemd werd hij met zijn versie Somewhere Over the Rainbow uit 1990. Het origineel is geschreven voor de film The Wizard of Oz die eind jaren 30 uitkwam. Toch mooi dat zo’n klassieker ook in 2019 nog veel harten (en instrumenten) heeft weten te beroeren. 

Hier vind je de akkoorden van Somewhere over the Rainbow – Israel “IZ” Kamakawiwoʻole

8 The Cranberries – Zombie

Afgelopen april kwam het laatste album uit van de Ierse rockgroep The Cranberries. Zangeres Dolores O’Riordan overleed plotseling in 2018 en op In the End zijn haar laatste opnames te horen. In de Top 10 Meespeelnummers van 2019 vinden we de grootste Cranberries-hit uit 1994: Zombie. Een ijzersterk nummer dat niet aan je repertoire mag ontbreken. 

Hier vind je de akkoorden van The Cranberries – Zombie

7 Eagles – Hotel California

‘On a dark desert highway’, wie kent hem niet? Deze absolute rockklassieker uit 1977 is ook in 2019 nog ongekend populair. Gitaristen van alle soorten en maten spelen het nummer al jaren mee. In deze tijd van het jaar kan je daar wat extra jingle bells bij aanzetten hier op Chordify. Je vind de jingle bells-functie naast de afspeelknop op de Hotel California-song page, voor die extra kerstige sfeer.

Hier vind je de akkoorden van Eagles – Hotel California

6 Queen – Bohemian Rhapsody

De gelijknamige film over het leven van Freddie Mercury kwam in de meeste landen in het najaar van 2018 uit. Mede door het enorme succes van de biopic heeft ook de wereldhit Bohemian Rhapsody een enorme boost gekregen. Zo stond in januari 2019 deze liveversie met Koreaanse ondertiteling in de Top 5 meest meegespeelde songs van Azië. 

Hier vind je de akkoorden van Queen – Bohemian Rhapsody

5 Metallica – Nothing Else Matters

Op nummer 5 vinden we de symphonische hit van Metallica die het al jaren extreem goed doet bij absolute beginners. Wanneer je vingertoppen pijn doen, je handen verkrampen en je de moed net wilt opgeven, is daar Nothing Else Matters als licht in de duisternis. Dat iconische intro! Zo simpel, zo prachtig … en bovenal prima te doen voor iedereen die voor het eerst een gitaar aanraakt. 

Hier vind je de akkoorden van Metallica – Nothing Else Matters

4 Ed Sheeran – Perfect

Daar is hij dan: de meespeelkoning van 2018. Ed Sheeran is ook in 2019 extreem vaak meegespeeld. Perfect is nog steeds favoriet in de Chordify-community. Dit nummer bestaat uit vijf akkoorden en is snel te leren. Als jij hem nog niet onder de knie hebt; pak je moment! Protip: is de akkoordprogressie wat moeilijk voor je? Plaats dan een capo op de eerste fret of gebruik de transponeerfunctie (onderdeel van Premium) om het makkelijker te maken. 

Hier vind je de akkoorden van Ed Sheeran – Perfect

3 Shawn Mendes, Camila Cabello – Señorita

Latinpop zomervibes y’all! Tussen alle klassiekers door is daar dan toch ook de grootste zomerhit van 2019. Señorita werd in juni uitgebracht en veroverde de hitlijsten over de hele wereld. Pikant detail: Shawn en Camila hebben sinds 4 juli ook daadwerkelijk een relatie. Waar wacht je nog op? Pak je Spaanse gitaar erbij en verover de liefde van je leven! Dit liedje gaat je absoluut helpen. 

Hier vind je de akkoorden van Shawn Mendes, Camila Cabello – Señorita

2 Passenger – Let Her Go

Op nummer twee het prachtige Let Her Go – simpel en zeer geschikt voor zowel gitaar en piano als ukelele. Vorig jaar stond Passenger nog op nummer 8 in de meest meegespeeld nummers van 2018. Dit jaar is hij zowaar nog vaker meegespeeld! En eerlijk is eerlijk, het is inderdaad heel moeilijk om zo’n mooi liedje te laten passeren. Of los te laten. 

Hier vind je de akkoorden van Passenger – Let Her Go

1 Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow (A Star Is Born)

Voor degenen de maandelijkse Top 5 volgen zal het geen verrassing zijn: het meest meegespeelde nummer van 2019 is Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper. Het liedje, afkomstig uit de film A Star Is Born, won meerdere Grammy’s, een Oscar, een Golden Globe en nog veel meer internationale prijzen. Na zinderende liveoptredens tijdens de bijbehorende awarduitreikingen schoot de populariteit van de film en de soundtrack nog verder omhoog. 

Het komt maar zelden voor dat een filmverhaal en soundtrack elkaar zo goed versterken. Shallow bestaat uit slechts een paar basisakkoorden die zich prachtig laten spelen op zowel gitaar als piano. Komt dit doordat Bradley gitaar speelt en Gaga’s voorkeur naar de piano uitgaat? 

Een ding is zeker: of je Shallow nou wel of niet hebt toegevoegd aan je repertoire, het is een absoluut terechte winnaar van deze Top 10 2019. Lady Gaga en Bradley Cooper zijn het meest meegespeelde duo van 2019, van harte gefeliciteerd! 

Hier vind je de akkoorden van Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow (A Star Is Born)

Similar Posts: