Tijden veranderen en volgens Ghostface Killah zal de wereld misschien wel nooit meer dezelfde zijn. Muzikaal gezien is het vanzelfsprekende nadeel dat tours en festivals worden gecanceld, maar het is ook hartverwarmend om te zien hoe muzikale initiatieven sneller dan ooit uit de grond schieten.

Wij hebben een aantal van de meest ontroerende, geruststellende en mooie initiatieven die we konden vinden onder elkaar gezet. Het overkoepelende thema: Roeien met de riemen die je hebt.    

Champagne Soapernova

Ineens worden artiesten op de essentie van hun creativiteit aangewezen: alleen, thuis, slechts gewapend met hun verbeeldingsvermogen. Deze nieuwe situatie geldt voor alle artiesten, van hobbyisten tot professionals. Liam Gallagher vormt bijvoorbeeld alle Oasis-nummers om tot handenwasliedjes, zoals Wonderwash, Champagne Soapernova en Soapersonic. Lees verder voor meer initiatieven.

I Will Survive – Gloria Gaynor

Een nieuwe versie van Gloria Gaynor’s I Will Survive van deze muzikale professor, Michael Bruening, docent Geschiedenis en Politieke Wetenschappen aan de Technische Universiteit van Missouri.

My Heart Will Go On – Celine Dion

Een prachtige versie van de beroemde Titanic-soundtrack My Heart Will Go On van Celine Dion, opgevoerd vanaf balkons midden in Barcelona. De meeslepende melodie en langzame akkoordwisselingen zorgen ervoor dat het nummer ideaal als serenade is in te zetten. En de meesten onder ons kennen de tekst wel, dus iedereen kan meezingen.

I Can’t Get No …

Net als we denken dat nog meer respect voor zorgverleners onmogelijk lijkt, vinden we deze Rolling Stones-cover. In Essen, Duitsland, zet een groep cardiologen de instructies voor de crisissituatie op de melodie van I Can’t Get No Satisfaction, waarmee dat nummer de titel I Can’t Get no Disinfeciton krijgt.

Imagine – John Lennon

Ook Gal Gadot (ster van Wonder Woman) zit in zelfquarantaine. Toen zij het filmpje van de balkontrompettist die Imagine speelt zag, raakte zij geïnspireerd en begon zelf een cover van John Lennon’s Imagine, samen met Jimmy Fallon, Sia, Natalie Portman, Maya Rudolph en vele anderen.

Please. Stay Home!

Natuurlijk worden er ook nieuw liedjes bedacht. In Spanje zien we drie vrienden op een dak jammen en heerlijke goeie reggaevibes verspreiden, met één duidelijke boodschap: ‘blijf thuis, alleen zijn is oke’. In de video zien we ook een grappige oplossing voor het op afstand samen muziek maken. Hier vind je de akkoorden voor Please. Stay Home!.

Stay at Home and Jam Premium Features Channel

Wij hebben jullie ook gevraagd om de liedjes te delen die volgens jullie ons saamhorigheidsgevoel benadrukken. Alle tracks staan in het Stay at Home and Jam Channel. Je kunt de nummers in dit kanaal zo vaak als je wilt spelen en we hebben alle Premium Features voor deze nummers ontgrendeld. Happy jamming!

Similar Posts: