Eindelijk na vierenveertig jaar wachten is het zover. Nederland wint de felbegeerde prijs waar iedere popster stiekem naar smacht. Duncan Laurence wist de harten van fans over de hele wereld te veroveren en als winnaar het Eurovisiesongfestival te verlaten. 

Direct na zijn overwinning moedigde Duncan Laurence anderen aan om muziek te gaan maken:

“Dus alsjeblieft, in Nederland, of waar dan ook: pak die pen op, pak die gitaar, of dat keyboard. Want je ziet: het kan!”  

Na vierenveertig jaar mag Nederland zich eindelijk weer the champ noemen. Voor ons bij Chordify een mooi excuus om extra uit te pakken, want we zijn tenslotte een Nederlands bedrijf. Daarom hebben we met een kleine glimlach en vol trots de winnende track Arcade door ons algoritme gehaald. Kijk hieronder hoe je deze song mee kunt jammen.

Arcade – Duncan Laurence

Met Arcade mag Duncan Laurence zich voegen als vijfde Nederlandse winnaar van het Eurovisiesongfestival. Wie hem voorgingen? Nou, wat dacht je van Teach-In’s Ding-a-Dong uit 1975, Lenny Kuhr met De Troubadour uit 1969,Teddy Scholten’s nummer uit 1959 ’n Beetje en Corry Brokken met Net Als Toen uit 1957.

Allemaal stuk voor stuk eigenzinnige nummers, elke met zijn charme om zowel jury als publiek te raken. Wat opvalt is dat Arcade het meest ingetogen nummer uit dit rijtje winnaars is. Duncan Laurence begeleidt zichzelf op de piano, terwijl hij zijn hart uitstort bij de luisteraars.

Hier vind je de akkoorden van Arcade

Jam mee met Arcade

Als we naar de akkoordenprogressie kijken van het nummer valt al snel op dat de kracht van de eenvoud hier van toepassing is. De winnaar maakt gebruik van de basis zodat juist de melodie van de stem kan shinen. Dit maakt de track breekbaar.

Jam hier zelf mee met Arcade op piano of gitaar. De akkoorden F, G, Em, Am, Dm en C met een E in de bas volgen elkaar snel op. Dit is een goede oefening voor je overgangen. Let goed op hoe je jouw vingers plaatst en probeer eerst langzaam de wisselingen te herhalen. Voor je het weet speel je als een echte winnaar. Happy jamming!

Similar Posts: