Weet jij wat de langst genoteerde nummer 1-hit uit de Amerikaanse Billboard-charts is? Zei je nou One Sweet Day van Mariah Carey en Boyz II Men uit 1996? Bijna. Nee, het is ook niet Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee uit 2017. Even scherp blijven nu. Yes, Old Town Road van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus.

Het is de videoclip met de meeste cameos ooit. Van begin tot eind is het een feest der herkenning. Chris Rock, Rico Nasty, Haha Davis, Diplo en het rijtje gaat maar door. Het is bijna moeilijk voor te stellen dat tussen al die sterrenschijn en de dikke beat van YoungKio het nummer ook een catchy gitaardeuntje heeft. 

Speel mee met Old Town Road van Lil Nas X

De nieuwe koning der Billboard-chart tracks is natuurlijk een nummer dat je altijd in een jam kunt inzetten. Daarom is het handig om te weten hoe deze song in elkaar steekt. No worries, wij hebben de akkoorden voor je uitgezocht.

Speel hier mee met Old Town Road

Zoals je ziet is Old Town Road geschreven in G#m. Dit zorgt ervoor dat het akkoordenschema een ingewikkelde look heeft. Zo zie je akkoorden als G#5 en C#m voorbijkomen. Ben je klaar voor een uitdaging? Probeer dan gewoon mee te spelen met deze akkoordenprogressie.

Wil jij weten hoe je een G akkoord speelt? Bekijk dan onze 3 stappen voor het spelen van een G akkoord.

Old Town Road voor beginners

Ben je net begonnen met gitaarspelen en wil je deze toptrack ook gewoon mee kunnen jammen? Geen probleem! Hier is wat je kunt doen: gebruik de capofunctie en plaats deze op de vierde fret. Je ziet dat het akkoordenschema ineens verandert in “begrijpelijke” basisakkoorden.

Het idee achter deze hack is dat de intervallen tussen de akkoorden hetzelfde blijven; waardoor het nummer misschien wel van toon verandert, maar nog steeds zijn unieke structuur behoudt. Klinkt dit laatste deel vaag? Forget about it, probeer de capohack uit en happy jamming op Old Town Road van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus!

Similar Posts: