De dagen worden korter, bladeren vergelen, temperaturen dalen. Herfst, wat je er ook van vindt, je hebt het er mee te doen. Mocht je nou heel erg heimwee hebben naar de zomer dan hebben we de oplossing. Speel me met ons Reggae-kanaal. Dan straalt de zon altijd.

Hieronder alvast een voorproefje. We hebben extra zonnige tracks voor je uitgezocht en ook nog eens uitgelegd hoe je deze het beste kunt spelen. Probeer lekker mee te jammen en onthoud dat het niet alleen gaat om het perfect spelen van een nummer, maar ook om het leerproces. 

 

Legalize It – Peter Tosh

Ben je een absolute beginner? Dan is dit nummer de absolute must voor je. Alles draait om het G-akkoord en het F-akkoord. Nu is de laatstgenoemde een van de moeilijkste basisakkoorden, maar je moet ook een beetje uitdaging hebben.

De track is langzaam, wat het meespelen makkelijk maakt. Al is het kenmerkende ritme van het genre lastig, je kunt het door de simpliciteit van de akkoordenprogressie van Legalize It van Peter Tosh goed oefenen. Probeer het en kijk uit je raam. Breken de zonnestralen al door? 

 

Stir It Up – Bob Marley

Wat is een reggae-channel zonder the man, the myth Bob Marley? You tell us. Of je nu een beginner bent of een gevorderde gitarist, dat maakt bij dit nummer niet uit. We geven je twee uitdagingen om je skills te verbeteren. Het nummer bestaat uit het A-akkoord, het D-akkoord en het E-akkoord

Perfect als je net een instrument leert bespelen. Focus gewoon op het goed pakken en wisselen tussen deze drie. Ben je een gevorderde speler? Probeer het reggaeritme waar elke upbeat staccato achtste noot is aangevuld met een opwaartse slag op de naastgelegen zestiende noot. Check hier de akkoorden van Stir It Up van Bob Marley

 

Sunshine – Matisyahu

Zijn de drie akkoorden hierboven te makkelijk voor je, maar is de aanslag nog een uitdaging? Geen probleem. Hier is een track waar je wat meer uitdaging vindt in de akkoordenprogressie en waar het kenmerkende reggaeritme helemaal gestript is naar de pure basis.

Zo bestaat dit nummer uit acht akkoorden, waarbij het Cm-akkoord, het F-akkoord en het Bm-akkoord je barré-skills boosten. De rest is pure basis, zoals een Em-akkoord en een G-akkoord. Probeer mee te jammen met Sunshine van Matisyahu.

 

Here Comes the King – Snoop Lion

En als we het dan toch over hedendaagse populaire reggae hebben dan kunnen we niet om Snoop Lion heen; de rapper die zich liet omdopen tot leeuw om wederom rapper te worden. Deze track heeft alles wat je wilt als het gaat om ritme, akkoorden en een gouden laagje moderne sound.

Als gevorderde speler vind je in Here Comes The King van Snoop Lion de uitdaging van een snel wisselende akkoordenprogressie, een strakke beat waar je goed je aanslag op kunt trainen en het verrassingselement dat niemand deze track in je jam verwacht. Don’t wait, just try it en zie voor meer reggaetracks ons Reggae-kanaal. Happy jamming!

*Foto van Bob Marley door Ueli FreyCC BY-SA 3.0

Similar Posts: