In onze eerste Top 10 van 2022 zijn er nauwelijks nieuwkomers. In plaats daarvan hebben we veel recidivisten, sommigen die hun plek in de lijst al jaren verdedigen. We blikken terug op welke nummers Chordify hebben gedomineerd tijdens een van de kortste maanden van het jaar.

Disney deuntjes

Disney’s nieuwste film Encanto is al sinds eind vorig jaar het gesprek van de dag! De muzikale komedie heeft veel bijval gekregen, zowel critici als het publiek hebben vaak de muzikale nummers eruit gelicht. We Don’t Talk About Bruno, geschreven en gezongen door de weergaloze Lin-Manuel Miranda, haalde de hitlijsten in de VS en was daarmee het enige Disney-nummer van de 21e eeuw dat dat deed. 

Maar Encanto‘s Bruno is niet de enige Bruno in de Top 10 van Jamuary. Bruno Mars is samen met Anderson Paak opnieuw de lijst binnengekomen met de hit Leave The Door Open. Een lekker nummertje om op te jammen als je het aan de Chordify community vraagt. Zelf al geprobeerd om mee te spelen? Misschien zou je dat eens moeten doen. 

Hartzeer

Nog een overblijfsel van vorig jaar is Taylor Swift’s 10-Minute Version van All Too Well. Aan iedereen die mee jamt met dit ziel verwoestende meesterwerk: gaat het echt goed met je? 

Elders neemt liefdesverdriet een andere vorm aan met Olivia Rodrigo’s hatelijke Good 4 U, dat een mooi tegenwicht vormt voor de droevige klanken van mevrouw Swift. 

Onsterfelijk triumviraat 

Onsterfelijke Chordify all-stars als Shallow, Nothing Else Matters en Take Me Home, Country Roads zijn weer terug. Op dit punt hebben we alles gezegd wat er te zeggen valt over deze nummers – ze staan niet voor niets elke maand in deze lijsten. Happy jamming!

Top 10 Jamuary

  1. Lin-Manuel Miranda – We Don’t Talk About Bruno
  2. Glass Animals – Heat Waves
  3. Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
  4. John Denver – Take Me Home, Country Roads
  5. Elton John & Dua Lipa – Cold Heart
  6. Taylor Swift – All Too Well (10 Minute Version)
  7. Silk Sonic – Leave The Door Open
  8. Queen – Bohemian Rhapsody
  9. Olivia Rodrigo – Good 4 U
  10. Metallica – Nothing Else Matters
Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!