Over Chordify

Je denkt misschien dat Chordify de zoveelste akkoordenwebsite of app is. Dat mag, want in principe heb je gelijk. Dit bedrijf is opgericht zodat jij kan meespelen met je favoriete muziek, punt. Maar eigenlijk is dit slechts het puntje van de ijsberg. We heten je van harte welkom in de Chordify jungle! Doe je oordoppen in en luister naar waar het voor ons allemaal om draait.  

Live Your Music

Chordify is opgericht door een groep ex-bandleden (ook wel vrienden genoemd). Ze zagen wel brood in een aantal wetenschappelijke bevindingen over automatisch akkoordherkenning en zo gezegd zo gedaan. Tijdens een aantal intense hackatonweekenden werd de eerste versie van het algoritme gebouwd en de interface om mee te spelen. 

De wereld hoorde voor het eerst van Chordify tijdens het Eurosonic festival van 2013. Dat kan je best letterlijk nemen, want de officiële lancering ging gepaard met een hard concert op de Grote Markt in Groningen. Vanaf dat moment zijn mensen vanuit de hele wereld liedjes gaan chordifien en meejammen, waardoor Chordify snel en organisch is gegroeid.

Paceshifters x Chordify
The Paceshifters tijdens de lancering van Chordify in 2013

Dankzij de miljoenen bezoekers die meespelen op Chordify zijn we uitgegroeid tot een heus scale-up bedrijf rondom een duidelijk doel: wij willen de wereld muzikaler maken. Muziek is het DNA van Chordify. Het is de kern van alles wat we doen en waar we voor staan. Het is de onzichtbare draad die ons aan elkaar rijgt, de taal die we allemaal verstaan en ga zo maar door. 

Software is ons favoriete instrument als het gaat om het ondersteunen van levenslange muzikale ontwikkeling. Met onze andere producten, zoals de digitale gitaarleraar Gituru en onze  multi-string tuner Karang, richten we ons op het versterken van de muzikale ambities van nóg meer rocksterren wereldwijd.

Technologie achter Chordify

Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk is dat we de akkoorden van zelfs de meest obscure liedjes hebben? Daar mag je ons algoritme voor bedanken! Het slaapt nooit, het herkent audiobestanden van kilometers afstand en het berekent akkoorden sneller dan het licht. Dat is wat je noemt een stevig staaltje Kunstmatige Intelligentie baby! 

Onze AI ‘luistert’ naar een audiobestand en herkent de akkoorden automatisch om ze vervolgens op de juiste plaats bij de muziek te zetten in de player. Maar hoe het precies in z’n werk gaat? Je leest het in dit artikel over de Machine Learning technologie achter de akkoorden. 

Internationaal bedrijf uit Nederland 

Hoewel we zijn opgericht in dat kleine land naast Duitsland, zijn onze ambities vanaf het begin van internationale allure geweest. We begonnen met twee kantoren; eentje in het prachtige Groningen en eentje in Utrecht. Dit puur omdat de oprichters daar al woonden en tot nu toe werkt het nog steeds prima. We zijn trots op het feit dat we inmiddels meer dan twaalf nationaliteiten in ons team hebben. 

Bedrijfscultuur

Team Chordify 2022

We organiseren ons werk in zelfsturende teams, waarin iedereen verantwoordelijk is voor specifieke rollen. Op die manier blijven we flexibel, autonoom en transparant. Dat is onze bedrijfscultuur en hier zijn wij best een beetje trots op.

Daarnaast is er een groot aantal instrumenten dat we wel (en niet) spelen. Onze muzikale vaardigheden variëren van epische gitaarsolo’s tot vals doch gepassioneerd geblèr en alles wat daar tussenin zit. We delen nieuwe muziek van onze favoriete artiesten en van onze eigen projecten. We treffen elkaar vaak bij concerten en festivals om toffe acts te zien. Ook is een jam op ons podium in kantoor Utrecht niet ongewoon. Al klinkt het soms nergens naar, we hebben gewoon veel lol samen.

Contact

We horen graag van je. Voor onze veelgestelde vragen (FAQ) of suggesties, kun je op onze Supportpagina terecht.

Chordify-kantoren

Hoofdkantoor
Chordify B.V.
Stationsweg 3G
9726 AC Groningen

Utrecht-kantoor
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!