Het is Rocktober, dus laten we de beruchte zessnaar vieren. De axe waarvan gezegd wordt dat muzikanten hun ziel verkopen, alleen maar om hem onder de knie te krijgen. Het instrument dat staat voor genres als rock en metal, maar tegelijkertijd een hart kan doen smelten. Check ons Rocktober Channel voor wat rauwe hitjes van onder andere Eddie van Halen. Maar laat je ook zeker inspireren door de geweldige virtuozen in deze blogpost die de kunst van het shredden naar een hoger niveau tillen. Rock ’n’ roll, baby!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Eddie van Halen en andere gitaarhelden

Rocktober is uitgerekend de maand waarop je voluit kunt rocken tot je erbij neervalt. Vervang de snaren van je gitaar, stof je instrument af en begin met jammen tot je vingers het begeven. Terwijl je bezig bent, laat je inspireren door een aantal van de grootste rockers ter wereld.

Van de grootvader van de gitaar Robert Johnson en Eddie van Halen tot metalkoninginnen als Nikki Stringfield en Sophie Lloyd. Hieronder vind je een aantal geweldige tracks die jouw skills zullen uitdagen. Wees niet bang en accepteer de uitdaging.

Eddie Van Halen chords

Robert Johnson – Cross Road Blues

Crossroad van Robert Johnson is het klassieke bluesnummer waarin een van de beste bluesspelers toegeeft dat hij zijn ziel heeft verkocht voor rock ’n’ roll. Nou ja, een beetje. Het verhaal gaat dat Robert Johnson net begonnen is met gitaar spelen en al snel een van de beste is.

Iets wat niet in een paar maanden zou kunnen, maar hij had mad skills. Dus het gerucht ging dat hij de duivel om middernacht op een kruispunt ontmoette. Hij ruilde het enige wat hij te ruilen had … zijn ziel. In ruil daarvoor kende de Duistere Heer hem de gave toe van het shredden.

Nikki Stringfield – Take Me

Take Me van Nikki Stringfield is een nummer op Nikki’s debuutalbum Harmonies For The Haunted. Op deze plaat horen we de magische melodieën van een van de meest wrede shred queens. Stringfield zingt ook, wat haar muziek nog cooler maakt. Als je nog nooit van Nikki Stringfield hebt gehoord, is het misschien tijd om haar te checken. Ze is de leadgitarist van The Iron Maidens en de band Femme Fatale. 

Zoals je kan zien is het nummer geschreven in de toonsoort Dm en alle bijbehorende akkoorden zijn vrij basaal. Probeer mee te spelen en gebruik de noten in de akkoorden om een melodie te improviseren. Zelfs als beginner is dit nuttig.

Sophie Lloyd – Bulletproof Revolver

Dus je bent een gemiddelde gitarist en je bent op zoek naar een uitdaging? Waarom probeer je niet mee te spelen met Bulletproof Revolver van Sophie Lloyd? Sophie is een van de grootste spelers van de nieuwe generatie. Haar shreds zijn wild en de akkoordprogressie van dit specifieke nummer is niet zo moeilijk.

Het beslaat bijna alle basis drieklanken, dus door erop te jammen versterk je niet alleen je fundamenten, maar leer je ze ook toe te passen als het gaat om shredden.

Eddie van Halen – Eruption

Als pro-speler is er altijd een uitdaging die op je wacht, een lat die hoger gelegd kan worden. Gaan de bovenstaande nummers je vrij gemakkelijk af? Deze track gaat je zeker wakker houden ’s nachts. Eruption van Eddie van Halen vreet je op, spuugt je uit en laat je met pijnlijke vingers en een hart dat naar meer verlangt achter. Ja, we hebben de akkoorden voor je, maar het solopartijtje zul je zelf moeten uitzoeken. 

Rocktober Badge

Genoeg inspiratie gevonden? Goed zo! Tijd om je skills aan het werk te zetten. Natuurlijk willen we je belonen voor al dat harde rocken. Daarom krijg je van ons de Rocktober 2022 badge. Deze bestaat uit drie levels en je kunt hem verdienen door heel oktober mee te shredden met de tracks in het Rocktober kanaal. Geniet ervan. Happy jamming!

What did you think of this article?👍 👎Je hebt al gestemd!
+ posts

Teo creates content, which means he writes, a lot, about music, and all things interesting. When it comes to jamming, his weapon of choice is the bass guitar.