chords_massive_attack

Er is geen festivalseizoen in 2020 en dat breekt ons hart. Telkens als we bedenken welke coole hoofdacts we dit jaar niet gaan zien, wellen de tranen op. Dus hebben we besloten om een meespeellijst te maken met de bands die deze zomer de crème de la crème geweest zouden zijn. Bekijk het volledige Festival Headliners 2020 Channel voor alle artiesten. We zetten hieronder een paar op een rij om je een voorproefje te geven.

Gorillaz

Deze band is oldschool en nog steeds relevant. Als je ooit naar een Gorillaz-concert bent geweest, weet je waar we het over hebben. Als je dat nog nooit gedaan hebt, houd ze dan in gedachten bij de opening van het volgende festivalseizoen. Voor nu is het in ieder geval de moeite waard om mee te jammen met hun liedjes. 

De akkoorden van Clint Eastwood lijken misschien moeilijk en raar, maar dit verandert allemaal als je het nummer een halve stap omhoog transponeert; of je gitaar een halve stap omlaag stemt naar Eb – dit is wat we de Jimi Hendrix-stemming noemen.

Hollywood Vampires

Als je van rock-’n-roll en powerakkoorden houdt dan is Who’s Laughing Now van de Hollywood Vampires wat je zoekt. Deze wezens van de nacht zouden over de festivalpodia kruipen als COVID-19 er niet was geweest. Nu kunnen we proberen hun vibe op te roepen door dit nummer na zonsondergang te spelen. Vergeet niet om de ramen te sluiten na zonsondergang en nodig vooral geen bleek uitziende vreemdelingen uit in je huis wanneer ze spontaan aanbellen.

Liam Gallagher

De voormalige Oasis-frontman Liam Gallagher is een ware dichter. Daarom keken we er echt naar uit om hem deze zomer zijn britpopsound live te zien uitvoeren. Als je zijn show op Glastonbury 2019 bekijkt weet je waarom. Het zal je als een Shockwave overspoelen. De akkoorden zijn vrij rechttoe rechtaan, wat de track perfect maakt voor beginners. Zet je beste Britse accent op en ga ervoor!

The Strokes

De New Yorkse band The Strokes brachtten eerder dit jaar hun zesde studioalbum uit, en een nieuwe plaat betekent … yup, dat is een festivaltournee. Met weerzin bedenken we dat we nog minstens een jaar moeten wachten om de postpunkers hun tracks live te horen blazen. Gelukkig hebben we deze Eternal Summer om mee te spelen met hun nummers.

Post Malone

Deze kerel weet ons altijd te verrassen met zijn liveshows. We hoopten hem deze zomer samen met de ‘Prince of Darkness’ op het podium te zien staan. Het gerucht ging dat Ozzy van plan was zich bij de jonge superster aan te sluiten, maar of dat waar is zullen we nooit weten. Dit doet ons echt hunkeren naar een goede powerballad met wat smooth chords. Post Malone en Ozzy’s Take What You Want From Me is daarom een goeie go-to in dit soort gevallen.

Masego

De Amerikaanse rijzende ster Masego staat bekend om zijn saxofoondeuntjes in zijn nummers. Zijn samenwerking met Fkj in 2017 resulteerde in de geweldige track “Tadow”. We zouden hem deze zomer op een paar festivals hebben gezien, maar hé, that’s life! Het beste is om te focussen op de mooie dingen: mee jammen met de “Tadow” akkoorden. Dit nummer is rijk aan septiemakkoorden, dus kijk maar eens naar onze uitleg over het spelen van het Am7-akkoord. Het zal je zeker helpen.

Jorja Smith

Ze werd genomineerd voor Best New Artist van 2019 op de Grammy’s, dus 2020 zou het juiste moment zijn geweest om te genieten van die gladde soul die Jorja Smith op het podium brengt. Er gaat niets boven een lekker koel drankje op een zomerse middag als je op een heuvel zit, naar het podium kijkt en van the grooves geniet. Je zult het zonder Jorja moeten stellen, maar je kunt zeker een heuvel van kussens bouwen, een drankje voor jezelf inschenken en meespelen met de Jorja Smith-akkoorden van “Blue Lights”.

The National

De Amerikaanse indierockers van The National staan garant voor een feestje als ze op een festival spelen; dat weten we uit ervaring. Hun laatste plaat I Am Easy to Find deed het vorig festivalseizoen goed, dus we hoopten ze weer te zien. Wanneer en waar …? Niemand weet het, maar gelukkig kunnen we de herinneringen terugbrengen door die piano te openen en mee te spelen met de akkoorden van het titelnummer: I Am Easy to Find. Het is niet heel moeilijk, maar het brengt zeker die zomerse sfeer naar boven. Probeer het maar eens. Happy jamming!

Foto header door Niels Knelis Meijer

Similar Posts: