Hallootjes cadeautjes, het is lente! Tijd om die koude temperaturen en vroege zonsondergangen de rug toe te keren. We verwelkomen de eerste warme dagen van het jaar met een kijkje naar de liedjes die onze Chordify-community te gek vond om mee te jammen tijdens Make More Music March.

Disney Soundtrack

Toen de ultracharmante Disney-musical Encanto uitkwam, gingen de mensen meteen voor de onweerstaanbare soundtrack. We Don’t Talk About Bruno kwam al eerder in onze Top 10 terecht en deze keer lijkt het erop dat mensen geobsedeerd zijn door nog een ander nummer van de soundtrack van de film: Surface Pressure uitgevoerd door Jessica Darrow. Logisch want dit liedje heeft een dreunende reggae beat en is gewoon catchy als de pest.

Retro vibes

Nou, kijk eens aan, terwijl een paar oudere klassiekers meestal hun weg vinden naar onze Top 10 is het zeldzaam om te zien dat zoveel nummers van voor 2000 de ranglijst halen. Naast Hallelujah en Losing My Religion – twee graag geziene gasten in de Chordify Top 10 – verwelkomen we een paar nieuwkomers in de groep. 

Batman

Als eerste hebben we Nirvana’s Something In the Way. Een verrassing? Niet echt! De plotselinge piek in populariteit is duidelijk toe te schrijven aan wat velen nu al beschouwen als een van de beste films van 2022: The Batman. Filmmaker Matt Reeves onthulde dat het luisteren naar Nirvana’s nummer hem hielp bij het vormen van het karakter van Bruce Wayne. 

I said maybe…

En dan is er nog Wonderwall. Hoe dit nummer nooit eerder in de Top 10 heeft gestaan is ons een raadsel. Zeg wat je wilt over deze Oasis klassieker, maar niets brengt een kampvuurjam zo op gang als een akoestische gitaar en een collectief: “I SAID MAYBEEEEEE….”. 
Bekijk de volledige Top 10 van maart hieronder. Happy Jamming!

Top 10 Maart

  1. Adele – Easy On Me
  2. Ed Sheeran – Bad Habits
  3. Post Malone & The Weeknd – One Right Now
  4. R.E.M. – Losing My Religion
  5. Ed Sheeran – Sivers
  6. Jessica Darrow – Surface Pressure
  7. Leonard Cohen – Hallelujah
  8. The Cranberries – Zombie
  9. Nirvana – Something In The Way
  10. Oasis – Wonderwall
Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!