Chords, Chordify

In maart hebben we het Stay at Home en Jam kanaal gelanceerd. Deze lijst van nummers is onze manier om je een fijn moment te bezorgen tijdens deze donkere dagen. Je kunt daarom alle songs zo vaak en zo lang als je wilt jammen zonder beperkingen. Aangezien de tweede golf van COVID-19 de wereld overspoelt, hebben we besloten om deze lijst uit te breiden. Met andere woorden: blijf thuis, stay safe en blijf jammen!

We hebben een vijftiental tracks toegevoegd aan ons Stay at Home en Jam kanaal. Hieronder vind je een voorproefje van wat er nieuw is. Zoals we al zeiden: er zijn geen beperkingen aan dit kanaal. Dus zolang je deze nummers speelt, geniet je gratis van alle Premium voordelen. Veel plezier!

Strong – London Grammar

Strong van London Grammar is een track die wel past bij de situatie op dit moment. We moeten sterk blijven en geduld hebben. Er zijn veel dingen die het universum onze kant opgooit, maar we kunnen ook iets teruggooien. “Zoals wat?”, vraag je. Wat dacht je van een lekker langzame jam.

Hier is een kleine tip als je een beginner bent: omdat je alle Premium tools bij de hand hebt, transponeer je het nummer gewoon van F naar D. Op deze manier pas je het akkoordenschema aan naar makkelijkere basisgrepen. Met deze eenvoudige truc bespaar je jezelf veel hoofd- en vingerpijn. Vergeet niet dat de zangpartij ook drie halve tonen omhoog moet nu.

I Got You (I Feel Good) – James Brown

Heb je wat inspiratie nodig om je stemming te verbeteren?  Geen betere manier om dat te doen dan met funky deuntjes en akkoorden! I Got You (I Feel Good) van James Brown is een goed nummer om mee te beginnen. Niet alleen omdat bijna iedereen deze track kent, maar ook omdat het echt een glimlach op je gezicht tovert. Probeer het maar en schreeuw zo hard als je kan: “Oh…. I feel good!

De funk-klassieker bevat slechts vier akkoorden. Dit zijn niet voor de hand liggende basisgrepen, maar ze komen wel dicht in de buurt. Voor gevorderde spelers is dit een goede manier om septiemakkoorden te oefenen. Ben je een beginner? Dan is dit het perfecte moment om je akkoordenkennis uit te breiden.

Staying Alive – BeeGees

We hebben een doel. “En dat is?” Staying Alive natuurlijk! Deze BeeGees-klassieker is de ideale vervolg track in je setlist na James Brown. Pak een thermometer als je deze groovy jams eruit ramt en kijk of je de funky fever te pakken heeft. Zoals de meeste hits heeft ook dit nummer alles wat je hartje maar begeert.

Als je een beginnende gitarist bent, kunnen deze akkoorden een beetje moeilijk lijken. Dus hier is nog een truc die je kunt toepassen: plaats de Capo-tool op de derde fret en geniet van de magie. De moeilijk lijkende akkoorden veranderen in welbekende drieklanken.

Weapon of Choice – Fatboy Slim

Wat is je favoriete wapen? Is het de zessnarige bijl, zijn het de toetsen, of ga je voor de springende vlo genaamd uku? Wat het ook is, hier zijn wat coole akkoorden om te leren. Weapon of Choice van Fatboy Slim is niet het eerste nummer dat in je opkomt als je je setlist wilt verrijken. Bewaar deze voor een regenachtige dag, want de akkoordprogressie is behoorlijk gevarieerd. 

Aangezien dit een elektronische track is, zul je ook moeten uitzoeken hoe je de essentie van het liedje kunt behouden, terwijl je er jouw eigen analoge draai aan geeft. Mooie uitdaging, nietwaar? Yup, dat dachten we ook. Nogmaals, leef je uit met de Premium functies, gebruik de transponeer-tool en de capo om wat speelvriendelijke akkoorden te krijgen en probeer de Loop ook uit wanneer je een specifiek stukje uit een nummer wilt oefenen. Stay safe, stay jamming!

Similar Posts: