We kunnen de finish van 2021 al zien door de herfstmist. De laatste maanden van 2021 zullen allesbehalve saai zijn, want veel grote namen pompen nog even wat mooie tracks de wereld in.

Rocktober

Ed Sheeran en Adele brengen voor het eerst in jaren weer nieuwe muziek uit, Taylor Swift neemt haar oude albums opnieuw op en in een plotwending die zeker niemand voor 2021 zag aankomen, kunnen we deze week nieuwe ABBA-muziek verwachten. 

Tijd voor een adempauze terwijl we terugblikken op de meest gespeelde nummers van oktober – of zoals het hier bij Chordify beter bekend is: Rocktober! 

Ed Sheeran & Adele

De eerder genoemde Adele en Ed Sheeran zijn beide terug te vinden in de Top 10 van oktober, waarbij de eerstgenoemde de #1 plek heeft veroverd. Haar nieuwe single Easy On Me is typische herfstmuziek. Een perfecte pianoballade die je zin geeft om je in een deken op te krullen en misschien een paar traantjes te laten om een zomer die nu al lang voorbij is. 

Ondertussen, misschien in afwachting van zijn nieuwe album Equals dat vorige week uitkwam, is Ed Sheeran’s Bad Habits opnieuw in de lijst gekomen. We hebben het gevoel dat we nog veel meer van hem zullen zien in de volgende editie van onze Top 10. De tijd zal het leren.

Ed Sheeran

Coldplay

Elders zien we de terugkeer van Coldplay’s The Scientist. De ballade is een van de populairste nummers hier op Chordify, vooral onder pianospelers. Het is ingetogen en melancholisch, met teksten die even eenvoudig als diepgaand zijn. Weer een van die nummers die “Herfst!” schreeuwen. 

Chordify Top 10 Rocktober

Ontdek hieronder welke andere tracks vorige maand de Top 10 haalden. Happy jamming en blijf warm!

  1. Adele – Easy On Me
  2. CKay – Love Nwantiti
  3. Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
  4. Passenger – Let Her Go
  5. Doja Cat – Kiss Me More
  6. Ed Sheeran – Bad Habits
  7. The Kid LAROI & Justin Bieber – Stay
  8. Eagles – Hotel California
Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!