Het duurt nog maar een maandje en dan begint het belangrijkste evenement voor de Europese muziekindustrie, Eurosonic Noorderslag (ESNS). Wij kijken er heel erg naar uit. Niet alleen omdat het zich afspeelt in onze thuisstad Groningen. Nee, deze editie biedt nog veel meer om warm voor te lopen. 

Chordify viert haar zevende verjaardag

Met ESNS vieren we ook altijd onze verjaardag, omdat we tijdens dit festival ons geliefde platform presenteerden aan de wereld. De bètaversie van Chordify werd eerst al naar buiten gebracht op het congres van de International Society for Music Information Retrieval (ISMIR) 2012; het platform zoals jullie dat kennen werd het jaar daarna tijdens ESNS 2013 gelanceerd. 

Zeven jaren vlogen voorbij. In die tijd hebben we 400 blogs geschreven met speeltips, muziektheorie, interviews en weetjes. In de tussentijd chordifyde ons algoritme meer dan 15 miljoen nummers, mede dankzij de 200 miljoen bezoekers die hun weg naar ons platform hebben gevonden.  

Jamuary

We zijn dankbaar en trots om onze zevende verjaardag te mogen vieren. Sluit je aan bij ons feestje in januari. We toveren de maand om tot Jamuary en we willen graag wat teruggeven aan onze gebruikers. Dus let op, want Jamuary zit vol verrassingen.

Livesessies op de Vismarkt

Als je in de buurt bent tijdens ESNS, kom dan even langs om te highfiven en samen met ons het feestje te vieren. Je vindt ons in onze mobiele studio op de Vismarkt. Waar we, net als in vorige jaren, livesessies zullen opnemen en interviews met beginnende artiesten doen.

Ben je benieuwd naar wat je te wachten staat? Deze artiesten hadden we vorige jaren: Pip Blom die ook op Glastonbury 2019 speelde; de droompop van Vivii uit Zweden die op het Life Is Beautiful Festival in Las Vegas stonden; en de duistere postpunkers van de Whispering Sons. 

Met dank aan onze partners, Eurosonic en het getalenteerde team van IDK, kun je hier onze vorige Chordify ESNS-sessies terugkijken.      

Ontdek de juweeltjes van 2020

De voorpret kan wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen, dus hebben een heel Chordify-kanaal gewijd aan het evenement. Check ons ESNS-kanaal en speel mee met de nieuwe verborgen schatten van de Europese muziekscene.

Ooit van Zalagasper gehoord? Dit Sloveense electropopduo heeft een zijdezacht geluid met een subtiel randje. Check de akkoorden van het nummer Sebi van Zalagasper. En wat dacht je van het Belgische Blanche, die tijdens het Eurovisiesongfestival in Kiev op de vierde plek eindigden. Het nummer Moment van Blanche is perfect als je basisakkoorden wilt oefenen.

We kunnen wel pagina’s lang doorgaan met artiesten opnoemen, maar dat doen we niet. Daarvoor hebben we het ESNS-kanaal aangemaakt. Er is nog ééntje die we graag met je willen delen. Check de akkoorden van het nummer Romance Is Dead van de Noorse artiest Iris, voor de pianisten onder ons. Geniet ervan. Hopelijk zien we je tijdens ESNS 2020. Happy Jamming!

Similar Posts: