Na het succes van Bohemian Rhapsody en A Star is Born is hier dan de volgende muzikale biopic in de bioscoop. Rocketman gaat over het leven van de Britse pianist en songwriter Elton John. Naast hits als Your Song, Sacrifice en Tiny Dancer telt de soundtrack ook een gloednieuw nummer. (I’m Gonna) Love Me Again is geschreven door Elton John en wordt gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton.

Taron Egerton als Elton John in Rocketman

Rocketman is gelanceerd op het prestigieuze Cannes filmfestival. Direct na de première zongen Elton John en hoofdrolspeler Taron Egerton samen het nummer Rocket Man tijdens een verrassingsoptreden. Mede daardoor schoot de populariteit van Rocketman meteen through the roof en sky high. Niet gek met zo’n naam.

Hier vind je de akkoorden van (I’m gonna) Love Me Again.

De langverwachte biopic over Elton John is “gebaseerd op een waargebeurde fantasie”, zoals de slogan luidt. De film is geregisseerd door de Britse regisseur Dexter Fletcher en vertelt het verhaal van de opkomst van Elton John’s supersterrendom en de bijkomende eenzaamheid en verslaving. Pikant detail: Fletcher werkte ook mee aan die andere muzikale biopic over Queen. Hij maakte Bohemian Rhapsody af, nadat regisseur Bryan Singer was ontslagen.

Hier vind je de akkoorden van Rocket Man. 

Ben je na het zien van de film geïnspireerd geraakt om (weer) piano te gaan spelen of om de volgende Elton John te worden? Zoek niet verder; Rocketman is je man! Het maakt niet uit of je net verliefd bent geworden op de piano of al een jarenlange relatie hebt met dit pracht-instrument, de nummers hieronder vinden gegarandeerd een weg naar je hart. Happy jamming!

Speel mee met de soundtrack van Rocketman.

Similar Posts: