Dit zijn vreemde tijden mensen. En ook tijden waarin we samen moeten komen. Ja, maar niet letterlijk natuurlijk. Nee, maar wel op andere manieren. Wat dacht je ervan om een serenade via Skype of FaceTime te sturen; of vanaf je balkon met je buren de crisis te verlichten door samen te zingen?

chords-jam-channel

Vroege ochtendjamsessies

Over de hele wereld cancelen muzikanten hun shows en verspreiden zij de boodschap, ‘stay at home and play’. Dit leidt soms tot grappige situaties, zoals wanneer Machine Gun Kelly’s moeder verbaast opkijkt als haar zoon al vroeg in de ochtend zit te jammen. De grote vraag is: Wat ga jij de komende weken spelen? Denk daar maar even over na. 

Stay at Home and Jam Channel

Om je een eindje op weg te helpen hebben wij een het Stay at Home and Jam Channel samengesteld. Wil je nummers toevoegen aan dit kanaal? Laat het ons dan weten via Twitter, Facebook of Instagram. Zo kunnen we, ondanks dat we afstand moeten houden, toch dichter bij elkaar komen.  

Laten we het effect van muziek in deze tijd niet onderschatten. Het beurt ons op, het zorgt voor rust, en het benadrukt onze saamhorigheid. Met dit thema in ons achterhoofd hebben we alvast wat liedjes aan het kanaal toegevoegd. Bovendien geldt voor alle nummers in dit kanaal dat je ze zo vaak als je wilt kunt meespelen. Er zit dus geen afspeellimiet op. Dus leef je uit!

Lean On Me – Bill Withers

Deze soullegende kan met zijn zijdezachte stem en geruststellende melodieën onze harten wel warmhouden. Gelukkig is het akkoordenschema van Lean On Me van Bill Withers ook niet zo moeilijk. Als je dit nummer op piano speelt zal je zien dat het een kwestie is van slechts één vingerzetting die je op en neer over de witte toetsen verplaatst.

Our House – Crosby, Stills, Nash and Young

Als we toch thuis moeten blijven, waarom staan we dan niet even stil bij hoe gezellig een huis kan zijn. Met Our House van Crosby, Stills, Nash and Young bijvoorbeeld. Zijn de akkoorden te moeilijk? Gebruik dan de Chordify ‘Simplificeer-functie’. Dat maakt het nummer al een stuk speelbaarder. Neem je tijd en geniet.

Don’t Worry, Be Happy – Bobby McFerrin

De kracht van een nummer zit verstopt in het gevoel dat je krijgt als je het luistert, meezingt, erop jamt of danst. Zeker bij een nummer als Don’t Worry, Be Happy van Bobby Ferrin kun je jezelf even helemaal laten meeslepen. We moeten natuurlijk serieus het nieuws blijven volgen, maar blijf ook tijd vrij maken voor zorgeloosheid.

As Long As We’re Together – The Lemon Twigs

Als we iets zeker weten dan is het dat het goed komt zolang we samen zijn. Dan staan we sterk en kunnen we alles aan wat het universum onze kant opslingert. We moeten misschien fysiek afstand houden, maar je kunt een nummer als As Long As We’re Together van de Lemon Twigs ook gewoon opnemen en op onze Instagram posten. 

U Can’t Touch This – MC Hammer

Waarom Instagram? Omdat we moeten oppassen met wat en wie we aanraken. Dit is heel moeilijk, dus om dit uit ons systeem te krijgen raden we dit nummer aan. Als je Hammer’s mantra maar vaak genoeg herhaalt komt het vast goed. En U Can’t Touch This van MC Hammer bestaat maar uit vier akkoorden, dus waar wacht je op?

Contagious – The Isley Brothers

Naar aanleiding van het vorige nummer kun je misschien vragen: Waarom dan? Nou, omdat het virus waarmee we te maken hebben natuurlijk heel contagious is. Als je de akkoorden in Contagious van The Isley Brothers te moeilijk vindt, kun je wederom gebruik maken van de Simplificeer-functie. Zeker het refrein wordt daar makkelijker van.

Ben je al enthousiast? Mooi! Al deze tracks kun je terugvinden in ons Stay at Home and Jam Channel. Laat ons weten welke nummers jij passend vindt voor deze tijd. Dan voegen wij deze toe aan de lijst. Blijf gezond en laten we in contact blijven via muziek. Happy jamming!

Similar Posts: