Als het gaat om de top 10 meest meegespeelde nummers op Chordify in juli, zou je vermoeden dat de lijst vol staat met vrolijke zomerse kampvuur liedjes. Maar niets is minder waar. Vorige maand toonde onze gemeenschap hoe eclectisch hun smaak is. Van film thema’s tot de Filipijnse rap-tunes van Lo Ki. Veel plezier!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Filippijnse rapper Lo Ki domineert top 10

Als we Lo Ki zeggen, zeg jij… “Thor?” Ja, maar nee. Onze meest gedraaide track van juli is Kagome van de Filipijnse rapper Lo Ki. Het nummer gaat over de strijd van verder gaan na een break-up en ging viral op TikTok na een lip sync-challenge. 

Terwijl iedereen aan het lipsyncen was op dit Chinese social video platform kreeg het nummer ook meer dan 30 miljoen streams op YouTube en we zien veel mensen uit onze community meejammen met het piano schema van vier akkoorden. Als je het eenmaal gehoord hebt, weet je waarom. Check het zelf maar.

Afstudeerliedjes

Een ander nummer dat hoog in de ranglijst staat is Follow the Stars van Aiko Akiko Morita. Komt dit als een verrassing voor je? Voor ons wel, maar toen realiseerden we ons dat juli helemaal in het teken staat van afstuderen, opgroeien en het verkennen van de toekomst van het jongvolwassen leven na de middelbare school. 

Met al die dingen in het achterhoofd voelt het logisch dat dit afstudeerliedje bovenaan onze hitlijst staat na Lo Ki’s Kagome. Het pianodeuntje heeft iets episch, dus waarom probeer je niet mee te jammen?

Tuin vol bloemen

Als onze top 10 nummers bloemen zijn en deze lijst een tuin, dan hebben we een aantal seizoensgebonden schoonheden en een aantal evergreens die er altijd zijn om ons te troosten. Losing My Religion van R.E.M. is ÊÊn van die gouwe ouwe liedjes. Soms lijkt het nummer een tijdje te verdwijnen, maar vroeg of laat bloeit deze altijd weer op.

Kate Bush’s Running up That Hill, Ghost van Justin Bieber, en Imagine Dragons’ Enemy kleuren nog steeds onze tuin. Of het ooit bloemen zoals Losing My Religion worden? Wie weet, de tijd zal het leren! Totdat we het weten is het een kwestie van gewoon met de stroom meegaan en meespelen.

Kate Bush
Kate Bush

Top 10 songs most played on Chordify during July

Zie hieronder onze complete top 10 lijst van meest gespeelde nummers in juli. Kijk er rustig doorheen en wie weet, misschien kom je wel iets tegen wat het toevoegen aan je setlist waard is. Happy jamming!

  1. Kagome – Lo Ki 
  2. Follow the Stars – Aiko Akiko Morita
  3. Glimpse of Us – Joji
  4. Ghost – Justin Bieber
  5. Losing My Religion – R.E.M.
  6. Top Gun Theme – Harold Faltermeyer
  7. Running up That Hill – Kate Bush
  8. Worldwide Steppers (Instrumental) – Kendrick Lamar
  9. Stay – The Kid LAROI and Justin Bieber
  10. Enemy – Imagine Dragons
Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!