Elk jaar in januari staat Groningen in het teken van muziek. Eurosonic/Noorderslag is het grootste muziek showcasefestival van Europa, met honderden pop-up podia, feestjes, en afterparties, en daarnaast ook seminars en conferenties voor de Europese en Nederlandse muziekindustrie. Chordify heeft een speciale band met het festival, niet alleen omdat we in Groningen een kantoor hebben, maar ook omdat we in 2013 onze muziekdienst tijdens ESNS officieel gelanceerd hebben. Sinds die tijd zijn we elk jaar bij het festival betrokken geweest, met bijvoorbeeld ons eigen podium. Maar dit jaar waren we wel heel druk, met niet alleen een eigen podium, maar ook workshops, lezingen van oprichters Gijs en Bas tijdens de muziekindustrie seminars en nog veel, veel meer. Dus bij deze een recap van onze avonturen! Music & Tech Hideout Net als vorig jaar hadden we een eigen podium met vette acts, dus laten we daar maar mee beginnen, InDeKringloop (IDK) filmde een paar ontzettend gave live sessies met folk muzikant Siv Jakobsen en SXSW veteranen Be Charlotte, die met hun tweede single vrijwel meteen in de Viral Top 50 van Spotify terecht kwamen.

We namen twee live sessies op samen met IDK: Siv Jakbosen (NO) en Be Charlotte (UK)

Naast fantastische acts, organiseerden we ook een paar workshops, zoals het programmeren van muziek met SonicPi, een DJ cursus en een workshop podium belichting. Gado Gado Party & showcases Gado wattes? Gado Gado! Super lekker Indonesisch eten. Op vrijdagavond hadden we ons exclusieve invite-only feestje; een lopend buffet, geweldige bands en DJ’s, en ook nog eens veel bier en gin tonics. Wat heb je gemist? Te gekke optredens van the Marsicans, Wivern Lingo, Jo Goes Hunting, CUT_, Glints, en de Broken Brass Ensemble, om er een paar te noemen. Check onze aftermovie voor een kleine glimps van alle tofheid. https://youtu.be/aEKWDDasjvQ

Optreden van Marsicans op het Music&Tech podium (foto: Tineke Klamer)

Conference panel discussies Niet één, maar twee van onze oprichters waren uitgenodigd om te spreken over de toekomst van muziek, voor een publiek van grote namen in de muziekindustrie. Zo sprak Gijs over het veranderende landschap van de muziekindustrie en hoe Chordify fans en muzikanten helpt. Streaming platforms zoals Spotify zijn enorm gegroeid de afgelopen jaren, en dat heeft er ook voor gezorgd dat artiesten en labels ineens heel anders moeten gaan nadenken over hoe ze fans moeten bereiken en hun geld moeten verdienen. Bas had het over de technische kant van de toekomst en sprak over hoe machine learning in de muziekindustrie gebruikt kan worden en dat is natuurlijk precies in het straatje van Chordify. Muzikanten en fans supporten En als dat nog niet genoeg was qua festival bezigheden, we hadden ook nog eens onze eigen glazen container in hartje centrum, waar fans mee konden spelen met hun favoriete Eurosonic hits. In een gezellige huiskamer setting konden nieuwsgierige muziekliefhebbers precies zien en aan levende lijve ondervinden hoe Chordify werkt.

Inge van Calkar treedt op in de Chordify Container (foto: Tineke Klamer)

Naast toekomstige muzikanten, deden we ook flink ons best om bestaande acts die tijdens ESNS speelden, zo goed mogelijk te ondersteunen. Zoals je misschien al weet, hebben we sinds kort een externe Chordify muziekspeler, die andere muziekplatforms, artiesten en festival ook in staat stelt om Chordify te gebruiken op hun eigen website. We vinden het belangrijk om muzikanten zoveel mogelijk te helpen en te promoten, en dat doen we daarom helemaal gratis. Onze nieuwe muziekspeler helpt muzikanten om op een hele nieuwe manier hun fans te betrekken en dat is belangrijk, want zijn de allerbeste fans niet de fans die met je muziek meespelen?  

 
What did you think of this article?👍 👎You already voted!
+ posts