Welkom bij de zomerjams! Hier zijn 10 topnummers die Chordify domineerden in de laatste maand van de lente. We hebben een aantal geweldige nieuwkomers en natuurlijk een paar Top 10 all stars.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Chaos

Over nieuwkomers gesproken… De Japanse singer-songwriter Joji bracht zijn track Glimpse of Us uit op 22 juni en het nummer ging meteen naar de top van niet alleen onze ranglijst. De crossover ballade met zijn karakteristieke piano is volgens fans en critici het moment waar we op hebben gewacht: Joji betreedt de mainstream op zijn eigen voorwaarden.

De video, gemaakt door de 28-jarige filmmaker Dan Streit, is een collage van chaos waarvan we niet kunnen zeggen of het echt is of in scène gezet. Gecombineerd met de pianoklanken is het een lust voor het oog, het oor en de esthetische snobs. Want ja, dit is kunst.

Justin is de Top 10 binnengekomen… alweer

Herinner je je Ghost? Nee, niet die film met Demi Moore en Patrick Swayze, maar de track die Justin Bieber in september van 2021 uitbracht. Dit nummer heeft uit het niets wat momentum gekregen bij onze gebruikers. Waarom? Het enige wat we kunnen bedenken is dat de akoestische gitaar in het refrein wel episch klinkt tussen al die gelikte geproduceerde beats.

10 topnummers

Nog meer nieuwe gezichten

Latto is onze lijst van 10 topnummers binnengekomen met de hit Big Energy. Het is een no-brainer waarom als je er naar luistert. Want probeer maar gewoon stil te staan. Nee precies, dat lukt dus niet. Vanuit compositie perspectief is het bijna ongelofelijk hoe kleurrijk en gelaagd dit nummer klinkt, vooral als je naar het akkoordenschema kijkt. Deze bestaat uit slechts twee akkoorden! Zo simpel kan het zijn.

top 10 juni Latto

Oude bekenden

De Chordify Top 10 zou de Chordify Top 10 niet zijn zonder een paar oude bekenden. Kun je al raden wie dit zijn? Nope, je kunt niets winnen, maar raad toch maar. Weet je het al, weet je het al, weet je het al? Oké, hier komen ze. 

Natuurlijk hebben Lady Gaga & Bradley Cooper een plekje in onze lijst met hun klassieker Shallow. Ook oldtimer John Denver scoort nog steeds hoog vanwege de rage op TikTok. Als laatste, maar zeker niet als minste hebben we REM met hun evergreen Losing My Religion. Dus ja, de lente eindigde met een knal. Check alle 10 top songs hieronder. Happy jamming!

Top 10 Juni

  1. Glimps of Us – Joji
  2. Ghost – Justin Bieber
  3. My Religion – REM 
  4. Top Gun Anthem – Harold Faltermeyer & Steve Stevens
  5. Take Me Home Country Roads – John Denver
  6. WAIT FOR U – Future featuring Drak and Tems
  7. Easy On Me – Adele
  8. Purple Hearts – Kendrick Lamar featuring Summer Walker and Ghostface Killah
  9. Big Energy – Latto
  10. Shallow – Lady Gaga & Bradley Cooper
Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!