Liggen je favoriete Halloweenkostuums uitgestald op je bed? En kun je niet kiezen welke perfect past bij de trick-or-treat-party? Misschien kunnen we je helpen met een paar bijpassende deuntjes? We hebben een fantastisch Halloween-kanaal gemaakt vol met tracks om je door deze avond heen te jammen. Maar wacht eens even… Hoorde je die piepende deur? Tikt daar iemand op het raam? Is het een krakende tak? … Laten we snel maar snel gaan spelen.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Halloween staat voor… spooky metal

Als Halloween is aangebroken, is het enige waar we aan kunnen denken… Juist, het spelen van een paar bijpassende enge nummertjes. Samenkomen voor een feestje kan weer dit jaar, dus je kunt maar beter je instrument tevoorschijn toveren om wat akkoorden te rammen. De enige monsters die je hier vindt zijn de drie kippenveltracks die we voor je hebben opgegraven. 

Slipknot – Duality

Als deze Halloween niet geheel volgens plan verloopt, volg dan niet het advies dat Slipknot in Duality geeft: Als je je vingers in je ogen steekt stopt de pijn dus niet langzaam. Vertrouw ons, we hebben het geprobeerd en nu dragen we een ooglapje. Grapje natuurlijk. Dus pak je gitaar erbij en probeer dit uptempo nummer bij te houden. Ook deze track is geschreven in C-majeur en bevat alleen powerchords. 

Dit is dus jouw kans om een aantal nieuwe posities op de gitaarhals te vinden. Gaat de tekst je te ver, dan kun je ook jouw eigen popversie van het nummer maken door het op je piano te spelen. Als je naar de melodielijn van de zang luistert en de gruntpartij wegdenkt, is het eigenlijk een aardig deuntje dat je bovenop dit akkoordenschema zou kunnen neuriën. Wil je iemand de stuipen op het lijf jagen? Speel dan je zoetsappige pianoversie, terwijl je die enge teksten zingt – en heel duidelijk articuleert.

Kiss – I Was Made for Lovin’

Vanavond zijn er veel dingen die je kunt doen en daar hoort jammen sowieso bij. Het is de perfecte avond om iemands aandacht te pakken door een spooky-serenade in te zetten. Wat dacht je van I Was Made for Lovin’ You van Kiss? Het is griezelig, oldschool en zeker rock-’n-roll. Aangezien alle andere nummers hierboven in C-majeur zijn geschreven, is hier een kleine highfive aan alle gitaristen: dit nummer staat in E-mineur.

We zien weer enkele powerchords, maar je vindt vooral variaties op basisakkoorden. Ook al klinkt het nummer vrij rechttoe rechtaan, het is moeilijker dan je denkt. De track is een goede oefening voor gemiddelde spelers en een eitje voor de gevorderde muzikanten in de Chordify-community. Aan de andere kant, voor beginners geldt: it doesn’t hurt to try. Nou ja, misschien alleen je vingers.

Mushroomhead – Out of My Mind

We eindigen op een positieve noot. Want als Halloween dit jaar griezeliger uitpakt dan we ons hadden voorgesteld, is het zaak dat we het snel kunnen vergeten. Net als Mushroomhead’s Out Of My Mind. Het liedje is prima, maar als je de videoclip eenmaal hebt gezien, probeer je die waarschijnlijk zo snel mogelijk weer uit je hoofd te zetten.

Opnieuw een liedje geschreven in C-majeur. Nu horen we je denken, “Waarom schrijven gitaarbands in C en niet in E?” Nou, de patronen en vingerzettingen zijn dezelfde als in E, maar hun instrumenten staan in C-majeur gestemd. Zo klinkt het krachtiger, duisterder en, ja, nog enger. Probeer het eens met je gitaar. Als je achter je toetsen zit … lucky you. Geniet ervan, en creepy jamming! 

Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!
+ posts

Teo creates content, which means he writes, a lot, about music, and all things interesting. When it comes to jamming, his weapon of choice is the bass guitar.