Ah, 2021 – we hoopten op zoveel dingen die je niet bleek te zijn. Maar na 12 maanden van goed en slecht nieuws, van voorzichtige hoop en somber realisme, zijn we dan toch ook oneindig dankbaar voor de ontsnappingsmogelijkheden en troost die muziek ons ​​dit jaar heeft gebracht.

Nieuw jaar, nieuw geluid

En wat voor muziekjaar was het! Het is ons een waar genoegen om een aantal nieuwe gezichten (of geluiden?) te verwelkomen in de Chordify Hall of Fame: The Kid LAROI leverde twee grote hits af met “Stay” en “Without You”, waarbij de eerste in de Top 10 van 2021 terecht is gekomen. Gefeliciteerd!

Andere nieuwkomers zijn songfestivalwinnaar Måneskin. Ze zijn de enige groep met een dubbele vermelding in onze eindejaarslijst. De Italianen wisten een weg naar het hart van de Chordify community te vinden met “Beggin” en “Zitti e Buoni”. We kunnen niet wachten om meer van ze te horen in 2022!

Maneskin by Paolo Santambrogio

Sha-la-la-la-low

Dan zijn er ook nog van die liedjes die gewoon in onze Top 10 thuishoren zoals Max in een auto: “Shallow” van Bradley Cooper en Lady Gaga zie je terug in elke lijst, maand na maand, jaar na jaar. We zijn blij dat veel van jullie nog steeds groot fan zijn van dit nummer.

Wist je dat we het nummer hebben ontleed in onze Songs Explained serie? Of je nu een beginner of een pro bent, of je nu piano, gitaar of ukelele speelt… je vindt alles wat je nodig hebt om de Grammy-winnende powerballad onder de knie te krijgen.

En de winnaar is…

Maar wie sleept de hoofdprijs van 2021 binnen? Toevallig was het meest gespeelde nummer van het jaar ook het nummer dat in januari helemaal bovenaan de lijst stond. Een zekere 18-jarige schreef een liedje over liefdesverdriet en het behalen van haar rijbewijs en ineens heb je maar liefst 150.000 jamsessies op je naam staan. Jawel, onze winnaar dit jaar is Olivia Rodrigo, met haar debuutsingle drivers license. Tijdens het luisteren van dit nummer en het schrijven van deze blogpost bekroop ons een gevoel van nostalgie en verbijstering… Is het echt alweer een jaar geleden? Hoe dan ook, het nummer staat nog steeds als een huis en is absoluut een terechte winnaar. Deze is voor jou, Olivia!

Voordat je de volledige Top 10 van 2021 hieronder bekijkt, willen we je bedanken voor het meespelen met ons dit jaar. Happy jamming en tot ziens in het nieuwe jaar!

Top 10 van 2021

  1. Olivia Rodrigo – drivers license
  2. Maneskin – Beggin’
  3. Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
  4. Passenger – Let Her Go
  5. Maneskin – Zitti e Buoni
  6. Adele – Easy On Me
  7. Ed Sheeran – Perfect
  8. John Denver – Take Me Home, Country Roads
  9. Eagles – Hotel California
  10. The Kid LAROI – Stay (feat. Justin Bieber)
Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!