Het is bijna zover! Make Music Day op 21 juni is het moment om je instrument op te pakken en helemaal los te gaan. Of dat nu op je zolderkamer is, of op een stationspiano midden in een wereldstad. De keuze is aan jou.

Make Music Day is de dag waarop muziek maken gevierd wordt over de hele wereld. Wat een supergoed idee! Nieuw is het niet. In 1982 begonnen de Fransen hiermee met Fête de la Musique. Tegenwoordig is het evenement uitgegroeid tot een dag die gevierd wordt in meer dan duizend steden en in 120 landen. Weet je al wat je gaat spelen op Make Music Day?

Op straat spelen geeft een kick

Optreden voor een menigte geeft een kick. Of je het nu doet als beginner of als gevestigde artiest, dat maakt niet uit. Sommige grote namen zijn op straat begonnen en ze vergeten hun roots niet. Als je geluk hebt doet er zomaar iemand mee met een straatmuzikant. Wat dacht je van Dave Grohl?

Helden zijn ook gewoon mensen. Wanneer metal gitarist Dimebag Darrell schaamteloos op straat met een klein versterkertje mensen achtervolgt, heeft de helft niet door wie de idioot met de bliksemgitaar is.

Legendarische straatoptredens

Je kunt altijd je instrument pakken en je skills aan vrienden, familie, of wildvreemden laten horen. Ben je verlegen en heb je een extra zetje in de rug nodig? Make Music Day is je ideale excuus. Kom op, iedereen doet het!

Heb je mad piano skills? Deel ze met de mensen om je heen en ga achter een stationspiano spelen. Je bent echt niet de eerste die het doet, maar de liefde is net zo groot. Zelfs Elton John deed het in London. Lekker zijn favoriete riffjes jammen op straat.

Inspiratie

We geven je alle inspiratie die je nodig hebt in onze Make Music channel. Schuif aan achter de zwart en witte toetsen in het openbaar en jam waar anderen bij zijn. Maak een filmpje en stuur het ons op. Voor je het weet popt Sting ineens uit het niets op en zingt met je mee. Dan ga je pas echt viral. Maar tot die tijd… Happy jamming!

Similar Posts: