Is het al weer een maand geleden, dat de Eurosonic-storm door Groningen raasde? Ja, de tijd vliegt. Wij blikken met een glimlach terug op deze editie. Waarom? Omdat we ons vermaakt hebben, goede muziek hebben gehoord en dikke livesessies hebben opgenomen. 

Wat heeft deze editie van Eurosonic ons dan gebracht? Als je onze blog en socials volgt, zul je zien dat we het best druk hebben gehad. Hoofdzakelijk met het hosten van een studio op de Vismarkt, samen met onze buddy’s van van IDK. Waar we liveoptredens hebben opgenomen met een aantal van de beste artiesten van Eurosonic. Wie? Ik zal je vertellen wie. 

 

Britse acts

Tot ons grote genoegen mochten we drie Britse topacts van Eurosonic opnemen. De muziek die gespeeld werd in onze studio varieerde van pakkende punknummers tot doordachte singersongwriter-liedjes, zoals Sorcha Richardson met High In the Garden.  

De energieke punkrock van Dreaming van de Bad Nerves was geweldig. De frontman Bobby raasde als een wervelwind door de studio: springend, schoppend en schreeuwend, ‘I don’t want to be dead like you, I don’t want to be dead like you!’ Onze cameramensen hebben het concert nog maar net overleefd. 

The Howl & The Hum uit York namen ons mee op een muzikale reis met hun droomachtige geluiden en teksten. Na het korte verhaal uit The Only Boy Racer Left on the Island liepen we allemaal in gedachten over rustieke stranden, verzonken in melancholische overpeinzingen. 

 

Schotland   

Technisch gezien hoort Schotland natuurlijk bij het Verenigd Koninkrijk. Maar ze hebben wel een heel eigen popcultuur, met een scala aan rauwe acts. Wat dacht je van The Snuts? Ze zagen nog wat bleekjes toen ze ‘s ochtends vroeg de studio binnenliepen, maar toen we eenmaal de opnameknop indrukten waren ze aan en lieten ze ons met open monden achter. Geniet van Elephants.

Later die dag liet Seed to Tree uit Luxemburg onze studio, ondanks het koude regenachtige weer, gloeien. Het nummer Apart van Seed to Tree is gelaagd en intelligent. Bovendien was onze batterij weer helemaal opgeladen na hun optreden. 

Helemaal uit Zwitserland komen ze, Black Sea Dahu. Hun akoestische versie van Rhizome raakte ons diep. Naderhand spraken we met frontvrouw Janine Cathrein over een vol tourschema, een leven gewijd aan muziek, en hoe de capo haar favoriete apparaat is – naast haar gitaar.

 

Nederlands acts

Natuurlijk waren we heel trots dat we ook een paar Nederlandse pareltjes mochten opnemen, zoals het duo Cashmyra. De frontvrouw zingt in het Nederlands en haar teksten komen recht uit het hart. Zet Stress van Cashmyra op en je zult merken waar we het over hebben.

Als je van de roaring twenties houdt, dan zijn Them Dirty Dimes een aanrader – anders ook gewoon hoor. De jasjes zijn van tweed, maar de teksten zijn fris en actueel. Op hun banjo, contrabas en trompet geven ze het bluegrassgenre opnieuw kleur. Wij hebben heel erg genoten van deze band. Hopelijk jullie ook. 

Trouwens: wie zei dat Nederland niet rock-’n-roll was? Als je The Vices helemaal naar de bananen ziet gaan in onze studio, piep je wel anders. Eén ding is zeker, deze jongens nemen hun muziek serieus. Hun energie ontsteekt het vuur van de jeugd in onze harten. Check de sessies en geniet net als wij lekker na. Happy jamming! 

Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!
+ posts

Teo creates content, which means he writes, a lot, about music, and all things interesting. When it comes to jamming, his weapon of choice is the bass guitar.