TikTok houdt van artiesten die je het gevoel geven dat je de ster bent. Als je samen met supersterren als Don Toliver, Doja Cat en Matthew Wilder kunt jammen, dan is het aan ons om het je gemakkelijk te maken. En dat is waar we naar streven in deze blogpost. Bekijk de vier nummers die in de eerste helft van 2020 viraal gingen op TikTok en speel mee op je favoriete instrument.

TikTok is een van de grootste socialmediaplatforms ter wereld; waar artiesten hebben laten zien dat ze een publiek kunnen inspireren om te dansen, te jammen, en bizarre en grappige dingen te doen. Een van de beste voorbeelden is Old Town Road van Lil Nas X: een nummer dat het internet ‘brak’, waarbij TikTok een grote rol speelde. Maar in de digitale wereld is dit al weer prehistorie. Laten we eens kijken naar een paar nummers die hetzelfde deden in de eerste helft van 2020.

Break My Stride – Matthew Wilder

Je hoeft niet jong en hip te zijn als Lil Nas X om viraal te gaan. De akkoorden, deuntjes en vooral songteksten van Matthew Wilder’s Break My Stride gingen door het dak op TikTok, omdat iemand het grappig vond om zijn vrienden de woorden van het eerste couplet en het refrein te sms’en alsof het een echt gesprek was. Dit leidde tot een grappige gesprekken.

Natuurlijk deelden de grappenmakers de screenshots van de gesprekken gebaseerd op Break My Stride. Zoals we al zeiden staan een paar weken op TikTok gelijk aan een heel leven, dus je zou kunnen proberen om met deze grap opnieuw viraal te gaan, maar je bent waarschijnlijk te laat. Weet je waarvoor het nooit te laat is? Meespelen met de akkoorden van Break My Stride.

Say So – Doja Cat

Niet iedereen kan echter zoveel geluk hebben als Matthew Wilder. Meestal moet je vernieuwen en mooie aanstekelijke melodieën eruit rammen. Neem als voorbeeld de akkoorden voor Say So van Doja Cat. Deze in Los Angeles geboren superster, die in het echte leven luistert naar de naam Amala Ratna Zandile Dlamini, brak door in 2018 met het liedje Mooo!.

In de eerste helft van 2020 veroverde ze de wereld met haar track Say So die – met een aantal andere nummers van haar album Hot Pink – viraal ging op TikTok vanwege een dans die door de socialmediagebruiker Haley Sharpe werd gecreëerd. In eerste instantie kun je je afvragen, hoe je met zoiets mee kunt jammen. Maar luister nog eens goed, dan hoor je funky vibez in D-majeur die verdacht veel aan Chic – Le Freak – doen denken. Probeer het maar eens!

Like That – Doja Cat

En als je klaar bent met Say So is hier nog een track van het album Hot Pink. Doja Cat en Gucci Mane’s Like That was al een hit voordat het nummer als single werd uitgebracht. Net als Say So ging dit liedje viraal door een dance challenge op TikTok. Maar natuurlijk kun je veel meer met dit nummer dan alleen erop dansen.

Wat dacht je ervan om achter je piano te gaan zitten en mee te spelen met de track. Het heeft een groovy baslijntje dat je makkelijk kunt oppakken en begeleiden met de akkoorden die allemaal voortkomen uit de toonsoort Bm. Het kost je wel wat oefening, maar als je een familielid hebt dat de zangpartij voor zijn/haar rekening wil nemen, heb je een ‘ga-viraal-formule’.

No Idea – Don Toliver

Don Toliver’s No Idea is de eerste single van de debuutplaat Heaven or Hell van de uit Houston afkomstige rapper. Het staat vol met relaxt vloeiende rapflows gehuld in trappy donkere sferen. Nadat dit nummer eind 2019 viraal ging op TikTok werd het zo’n tienduizend keer afgespeeld.

De zanglijn kan al een uitdaging zijn, maar als het gaat om de akkoorden – op gitaar of ukelele – is No Idea van Don Toliver echt een vingerbreker. Hoewel we ons goed kunnen voorstellen dat een cover op de ukelele sowieso de likeknop breekt op elk socialmediaplatform, denk je niet? Nou, er is maar één manier om daarachter te komen… Happy jamming!

Similar Posts: