De bladeren vallen van de bomen, de ochtenden zijn fris en crispy , pompoenen poppen overal op… jup het is oktober! Met minder dan drie maanden van 2021 te gaan,  vragen we ons af waar het jaar gebleven is. Laten we met de zomer in het achterhoofd even een moment nemen om terug te kijken. September is gekomen en gegaan en heeft een kleurrijke Top 10 achtergelaten.

TikTok Wonders

De heetste nieuwe binnenkomer in onze Top 10 is de Afrobeat sleeper hit Love Nwantiti van de Nigeriaanse singer-songwriter CKay. Uitgebracht in 2019, werd de track onlangs een wereldwijde sensatie nadat deze viral ging op TikTok. De ontspannen sound van het nummer heeft het immens populair gemaakt op TikTok, vooral onder danschoreografen. 

Een ander nummer waarvan het begin kan worden teruggevoerd naar het social media-platform is Tate McRae’s You Broke Me First. De hartverscheurende ballad was een van de meest succesvolle hits van 2020 en raakt blijkbaar tot op de dag van vandaag nog steeds een snaar (ha!). Het nummer staat op McRae’s tweede EP Too Young To Be Sad, die je sowieso moet checken! By the way, de 18-jarige singer-songwriter is blijkbaar een fan van Chordify. Ze heeft gezegd dat ze soms haar songwriting proces begint door akkoorden op te zoeken op onze website. Daar zijn we trots op. 

Oldies but Goodies

September zet een trend verder die we tot nu toe het hele jaar door hebben waargenomen: geliefde oude klassiekers van muzikale legendes als Tracy Chapman en The Eagles zijn immens populair. En dan heb je Bohemian Rhapsody… Het nummer dat gewoon niet weg te denken is uit onze Top 10.

Shallow Ever After

En over niet weg te denken nummers gesproken. Je kunt er eigenlijk altijd geld om verwedden dat Shallow een plek in de Top 10 heeft. Deze maand is geen uitzondering, want de onsterfelijke ballade van Bradley Cooper en Lady Gaga heeft opnieuw de toppositie veroverd. Wat kunnen we zeggen? Sommige dingen veranderen gewoon nooit. Happy jamming!

Top 10 September

Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow

CKay – Love Nwantiti

Passenger – Let Her Go

Silk Sonic – Leave The Door Open

Queen – Bohemian Rhapsody

The Eagles – Hotel California

Tate McRae – You Broke Me First

Radiohead – Creep

The Kid Laroi & Justin Bieber – Stay

Tracy Chapman – Fast Car

Wat vind je van dit artikel?👍 👎Je hebt al gestemd!